در دنیای امروز، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از دستگاه های کارتخوان، مالیات مربوط به تراکنش های انجام شده از طریق این دستگاه ها به یکی از مسائل مهم برای کسب وکارها تبدیل شده است. از این رو، سازمان امور مالیاتی کشور به منظور شفافیت بیشتر و جلوگیری از فرار مالیاتی، امکان استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی را فراهم کرده است. این قابلیت به صاحبان کسب وکار کمک میکند تا از وضعیت مالیاتی خود آگاه شوند و بتوانند اقدامات لازم را برای تنظیم و پرداخت مالیات خود انجام دهند. در این مقاله، به بررسی نحوه استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی و اهمیت آن در مدیریت مالی کسب وکارها می پردازیم.
مالیات دستگاه کارتخوان (دستگاه پوز)
بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان که در سال ۱۳۹۸ در مجلس قانونی تصویب شد، تمامی افرادی که دارای دستگاه پوز هستند، مشمول مالیات کارتخوان می شوند. اگر شما دارای دستگاه کارتخوان هستید (ثابت یا سیار)، موظف هستید تمام تراکنش های بانکی خود را که توسط دستگاه پوز انجام می دهید، برای سازمان امور مالیاتی روشن و شفاف سازید. حال در ادامه درباره آموزش استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی صحبت خواهیم کرد تا بتوانید بدون مشکل سوابق مالیاتی خود را بدانید.
مطالعه بیشتر: مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی
آموزش استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی
اطلاع از سوابق مالیاتی و مشاهده آن، برای بسیاری از مشمولان مد نظر است؛ چراکه پرداخت دیرهنگام مالیات سبب جرائم مالیاتی سنگینی خواهد شد. در ادامه آموزش استعلام مالیات کارتخوان را به شما آموزش می دهیم:
تشکیل پرونده مالیاتی، گام اول استعلام مالیات کارتخوان
چرا باید پرونده مالیاتی تشکیل دهید؟ تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی برای ارسال اظهارنامه موظف به تشکیل پرونده مالیاتی هستند. زمانی که شما پرونده مالیاتی خود را ایجاد می کنید، یک کد اقتصادی در اختیار شما قرار می گیرد. برای اینکه بتوانید تشکیل پرونده مالیاتی بدهید باید به سایت سازمان امو مالیاتی کشور مراجعه کنید و مراحل زیر را پیش ببرید.
- در صفحه اصلی سازمان امور مالیاتی (gov.ir/Pages/HomePage) بر روی دکمه “خدمات اصلی مالیاتی” کلیک کرده و سپس گزینه “پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک” را انتخاب نمایید.
- در این مرحله به صفحه ای منتقل می شوید که توضیحاتی درباره فرایند پیش رو توضیح می دهید. صفحه را به سمت پایین اسکرول کرده و روی گزینه “ثبت نام” کلیک کنید.
- با کلیک بر روی گزینه ثبت نام، به صفحه ثبت نام هدایت می شوید که باید اطلاعات خود را وارد نمایید.
- پس از ثبت نام و ورود به داشبورد سازمان امور مالیاتی، در ادامه بر روی گزینه “ایجاد پرونده مالیاتی جدید” کلیک کنید.
- در این صفحه باید نوع فعالیت خود را (حقیقی یا حقوقی) وارد کرده و اطلاعات اولیه را تکمیل نمایید.
پس از تکمیل و پشت سر گذاشتن مراحل فوق، کد رهگیری به شما ارسال می شود و با تکمیل مراحل می توانید پرونده مالیاتی خود را ایجاد نمایید. ایجاد پرونده مالیاتی اولین قدم هر کسب و کاری برای استعلام مالیات کارتخوان است.
اگر جزو دسته بندی های مشاغل معاف از مالیات کارتخوان هستید، نیازی به پرداخت مالیات کارتخوان نیست. همچنین اگر حاشیه سود شما کمتر از میزانی باشد که سازمان امور مالیاتی تعیین کرده باشد، موظف به پرداخت مالیات نمی باشند.
مطالعه بیشتر: مالیات بر ارث
استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی در سایت سازمان مالیاتی
پس از ورود به سامانه مالیاتی، استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی تقریبا مثل آب خوردن است. مراحل زیر گویای این ادعا است:
- در منوی سمت راست بر روی گزینه “در خواست ها” کلیک نمایید.
- پس از باز شدن منوی جدید گزینه “استعلام مالیاتی” را انتخاب نمایید.
- در ادامه استعلام بدهی مالیات کارتخوان با کد ملی فراهم شده است و می توانید مبلغ بدهی خود را مشاهده نمایید.
توجه داشته باشید که اشخاص حقیقی با کد ملی و اشخاص حقوقی با شناسه ملی خود می توانند سوابق مالیاتی را مشاهده نمایند.
به صاحبان کسب و کار پیشنهاد می دهیم برای اطلاع از میزان و محاسبه مالیات کارتخوان، از کارشناسان با تجربه سفیر حساب کمک بگیرند. کارشناسان سفیر حساب می توانند به بهترین نحو در ارائه خدمات مالیاتی به شما و کسب و کارتان کمک کنند.
مطالعه بیشتر: مالیات بر درآمد
پرداخت بدهی مالیاتی چگونه است؟
برای پرداخت بدهی مالیاتی خود ابتدا به سامانه مالیاتی کشور مراجعه نمایید و در صفحه اصلی روی گزینه “پرداخت الکترونیک” کلیک نمایید.
با فشردن کلیک به آدرس https://payments.tax.gov.ir/ هدایت می شوید. سپس با تکمیل اطلاعات و وارد کردن شناسه قبض، به سادگی می توانید بدهی های خود را پرداخت نمایید.
مطالعه بیشتر: مالیات طلا
نتیجه گیری
استعلام مالیات کارتخوان با استفاده از کد ملی یک ابزار کلیدی برای صاحبان کسب وکارها است تا بتوانند به صورت منظم وضعیت مالیاتی خود را بررسی و مدیریت کنند. این فرآیند نه تنها به شفافیت بیشتر در امور مالیاتی کمک می کند، بلکه از بروز مشکلات قانونی و مالی جلوگیری می کند. با توجه به اهمیت روزافزون تراکنش های الکترونیکی در اقتصاد، استفاده از این ابزار به صاحبان کسب وکارها امکان می دهد تا به طور مؤثرتر با قوانین مالیاتی هماهنگ شوند و در مسیر رشد و توسعه کسب وکار خود بدون نگرانی از مسائل مالیاتی گام بردارند.